Család

Esti filmek

Már egy teljes hete nem néztem mesecsatornát. Lassan elvonási tüneteim lesznek. Bár, ha belegondolok nem igazán hiányzik Spongyabob idegesítő vihogása.

Néhány napja anyukám mesélte, ott nyaral hármaska, hogy ki kellett jönnie a szobából, mert már zsong a feje a kis szivacs hangjától. Együttérzőn bólogattam a vonal másik végén.

Tegnap kezembe akadt egy kis cetli, amire valamikor feljegyeztem egy filmcímet, hogy ezt egyszer meg kell nézni. Akkor jónak tűnt.

Kikerestem a neten, befészkeltem magam a számítógép elé, a jó kis lejtős forgószékre, és elindítottam a lejátszást.

És, megszakítás nélkül végignéztem egy, bocsánat, nem akarok hazudni, végül három filmet! Hiába, elragadott magával a hangulat.

Az első film a Leharcolt oroszlánok volt.

Nagyon jó döntés volt. Tényleg nagyon nagyon tetszett. Van egy-két szomorkás jelenet is, de legtöbbször jókat nevettem rajta. Ez az a film, amit többször is szívesen megnézek majd.

Talán nem írom le a két öreg, és kisfiú történetét, mert akkor nem lesz érdekes. Inkább nézd meg!

A másik két film, ill. az ajánlója a fb.-on jött velem szembe. Velemenyezunk.blog.hu osztotta meg a cikkét, Az iskolára készülve: 5 film tanároknak és diákoknak

Elsőre  a sorban utolsónak ajánlott magyar filmen akadt meg a szemem.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂 (2018)

Na, nem a címe fogott meg, kicsit bizarr. Inkább arra voltam kíváncsi, hogy mit is alkottak a magyarok. Ráadásul amatőr, saját pénzen készült alkotásról van szó.

Hááát!! Három á-val. Kötelezővé tenném az iskolákban. Ahogy a cikk szerzője ajánlja, a 9. osztálytól érdemes a diákoknak vetíteni.

Nagyon megrázó, és nagyon valóságos. Lévén nekem is egy, szinte már kettő kamaszlányom, valóban nagyon oda kell figyelni rájuk.

A filmből nekem az jött le, hogy a  benne szereplő egyik gyereknek sincs igazán jó kapcsolata a szüleivel. Nem is nagyon tudnak egymás dolgairól. 

Mindenesetre jól jött utána egy lazább hangulatú film.

Nulladik óra (1985) 

Erre esett a választásom. Ezt is az előzőekben említett bejegyzésből “vadásztam”. Ez is jó döntés volt. Levezetőnek pont jó volt. Bár ez is nagyon tanulságos, mind a diákok, mind a tanárok számára, azért mégsem vájkál annyira az ember lelkében.

 

Képek forrása: 1. 2. 3.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.