Receptek

Palacsinta (tejmentes)

palacsinta reg-enorosan
Hozzávalók:
24 púpozott ek. liszt
3 egész tojás
kb. 6 dl szódavíz
Elkészítés:
Mérd egy nagy tálba a lisztet, add hozzá a tojásokat, keverd el, majd a szódát folyamatosan add hozzá. Mikor már elég lágy, keverhető a tészta, jól verd ki a fakanállal, hogy csomómentes legyen. Ezt habverővel is csinálhatod. Majd add hozzá a maradék szódát. Egy merőkanál segítségével ellenőrizd a tészta sűrűségét. A szóda mennyisége attól is függ, hogy mekkorák a tojások, ill., hogy mennyire púpoztad meg a kanalat liszttel.
Forrósíts fel a palacsintasütőben egy kevés zsírt, majd a felesleget öntsd le róla. Én egy kis lábasban szoktam előre felmelegíteni, így később könnyebb bezsírozni a serpenyőt.
És már sütheted is!
Még forrón kend meg kakaóval, hogy csöpögősre olvadjon.
Kakaó készítés:
3 ek. xilit, 1 ek. holland kakaópor. Keverd össze, és kész is.
Megjegyzés: én már első nekifutásra dupla adagot készítek, mert nemrég úgy jártam, hogy kétszer kellett nekifogni. Nem maradt későbbre nassolgatni.
Imádjuk!
aláírás-Edi

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.