DIY

Határidőnapló házilag

 

Akinek nincs esze, legyen notesze!

Biztosan te is hallottad már ezt a mondást. És valóban nagyszerű dolog.

Egy női táskában annyi minden elfér. Miért ne lenne helye egy notesznek is? Vagy legyen inkább határidőnapló! Sokkal elegánsabban hangzik.

Én ezt fokoztam még azzal, hogy tanári zsebkönyvet használok, ill. már csak használtam. Néha, mikor elő kellett vennem, rám is csodálkoztak:

-Te tanár vagy?

-Áh, dehogy! Csak van három gyerekem, és így könnyebb a tanévhez igazodni.- válaszoltam.

Augusztus elején jártam úgy, hogy valamit fel akartam jegyezni, lapoztam egyet, és nem volt több naptári oldal, csak a jegyzetek.

Nyakamba vettem hát a lábam, és mentem a papírboltba. Természetesen se híre, se hamva nem volt tanári zsebkönyvnek. Bocsánat, egy példány díszelgett a polcon, de sajnos tavalyi volt. Bosszankodtam először egy sort, azután eldöntöttem, hogy majd csinálok magamnak.

Találtam is egy egész vékony A/4-es gyűrűs mappát.

határidőnapló

Nem is baj, hogy nincs határidőnapló. A gyáriban úgyis van egy csomó olyan oldal, amit nem használok.

Rövid keresgélés után a neten találtam egy nagyon jó leírást. Pontosan végigvezet a folyamaton, hogyan kell határidőnaplót készíteni saját kezűleg. Innen letöltheted az útmutatót. Vagy használd az általam készítettet, csak ki kell nyomtatnod. Ha szeretnél beírni valamit, névnap, születésnap, stb. javaslom, hogy a word dokumentum formátumot töltsd le. Innen tudod letölteni a kész határidőnaplót.

Este készen is voltam vele.

határidőnapló

Már csak ki kell nyomtatni.

Ezen variáltam egy kicsit. Eredetileg a leírásban A/4-es oldalra készíti a határidőnaplót, én azonban, hogy könnyebb legyen nyomtatni, A/5-ös méretben készítettem el.

Tanácsok nyomtatáshoz:

Hogy szép legyen, az 1. oldalt külön ki kell nyomtatnod önmagában. A többi már mehet folyamatosan kétoldalas nyomtatásban. Fontos, hogy a nyomtatási beállításokat állítsd át A/5-ös méretű papírra.

A névnapok beírásával nem töltöttem az időt.

A mappa sarkába még tettem egy háromszöget. Levágtam egy gyorsfűző bugyi sarkát, ezt beragasztottam kétoldalas ragasztóval. Nagyon praktikus a kis papírkák tárolására.

határidőnapló

Ha valamiben elakadnál, bátran kézdezz!

 

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.