DIY

Horgolás pólófonalból

Anya belefogott valami érdekes kézimunkába.

Az egész úgy indult, hogy látott egy képet a neten. Pontosabban a facebookon. Gondolta, hogy megnézi, mert érdekesnek találta. Persze mi más lehetett volna, mint horgolás. Anya ugyanis imád horgolni.

Ez viszont teljesen más, mint az eddig készült dolgai. Nagy gombócokat láttam az asztalon, egy csomó pólót, és egy nagyon vastag horgolótűt. És persze az elkezdett művet.

pólófonalból szőnyeg

Anya szerint szőnyeg lesz belőle. Jó vastag, meleg és puha.

Anya összeszedte az összes nem használatos pólót. Persze szigorúan csak azokat, amiket már senki nem használ. Leginkább olyanokat, amik méretben senkire nem passzolnak, vagy olyan lehetetlen színük van, hogy nem fogjuk hordani. Amúgy is már aktuális volt egy szekrényátnézés. Egy csomó ruhát kinőttünk. Most legalább van hely az újaknak!

Szóval, ez a szőnyeg pólófonalból készül. Először kicsit furán néztem rá, hogy mi is az. Láttam, hogy földarabolja a pólókat, de nem ám akárhogyan! Úgy vágta, hogy végül egyetlen hosszú csík lett belőle, a  pólófonal.

Pólófonal. Elég érdekes kifejezés, de nagyon ötletes. Ráadásul csomó mindent lehet belőle csinálni. Remélem, hogy anya nekem is horgol majd valamit pólófonalból. Talán egy menő táskát fogok kérni, és majd én leszek a legmenőbb a suliban a pólófonalas táskámmal. Előbb azonban a szőnyeget fogja befejezni. Majd besegítek neki a pólófonal gombolyításában, hogy minél előbb végezzen a szőnyeggel.

Kíváncsi vagy hogyan készül a pólófonal? Nekem megmutatta anya. Nem kell semmi bonyolult dologra gondolnod. Pofon egyszerű! Itt meg is nézheted hogyan készül. Anya lefotózta a pólófonal készítés műveleteit.

Néhány ötlet:

Gyerekeknek:

DIY make a carpet with t-shirts... I love this! I made several of these rugs years ago but used a different type of hoop! I never thought of a Hula Hoop! Hope to try this when life settles down!

Bátrabbaknak:

T-Shirt Yarn Crochet Patterns | Crochet PATTERN - Chunky T-shirt Yarn Pet Cave / Cat Bed, Tarn, Tshirt ...

Egyszerű kis ridikül:

Easy t shirt yarn crochet clutch bag - idea #trapillo #fettuccia Cute/Clever idea.  No patter, but would be easy to do.

Subázni is lehet vele:

Homemade bath rugs using old towels... great idea! Have also seen this with t-shirt scraps.  Can make rug right shape for GirlZ bath A végeredmény egy csodaszép szőnyeg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.